Machmud: “Ook al zijn ze niet de beste, je geeft altijd complimenten” 

Machmud is een jongen uit Gambia van 21 jaar. Hij woont in een opvanghuis van het Leger des Heils in Amsterdam. Een van de Life Goals coaches spotte zijn passie voor sport. Sindsdien neemt hij deel aan Set Your Life Goals en staat hij regelmatig voor de groep om sportcoach te worden.

“Ik ben gek op sport. Het houdt me bezig, zonder dat je stress krijgt. Het is leuk en het houdt je fit. Dat is belangrijk voor me. Toen ik jong was voetbalde ik altijd, daarna ben ik gaan fitnessen. Met gewichten je spierkracht ontwikkelen, dat werk.

Vorig jaar waren we in Sloterdijk met een cursus bezig hoe je sportcoach kunt worden. Dat past bij me: lekker bezig zijn en anderen helpen te sporten en te bewegen. De coach heeft me geïnspireerd verder te gaan. Zo ben ik bij Set Your Life Goals Amsterdam terechtgekomen.

Sporten is fantastisch om fit te blijven, bezig te blijven en andere mensen tegen te komen. Het maakt niet uit hoe goed je bent. Op de cursus vragen we deelnemers wat ze willen en kunnen. Voor sommigen is sporten lastig, we willen het voor niemand te moeilijk maken natuurlijk. Oefeningen doen, plezier hebben en een beetje spelen, daar gaat het om.

Soms gebeurt het dat mensen boos worden. Mensen zijn toch competitief. Dat maken ze een overtreding, tikken ze het been van een tegenstander weg bijvoorbeeld. Als coach moet je dan mensen kalmeren. Het is sport, dat soort dingen gebeuren nou eenmaal. Mijn rol is vooral mensen aan te moedigen. Ook al zijn ze niet de beste, je geeft altijd complimenten. Je moet het leren door het te doen. Je moet je trots voelen dat je er bent. Dat gevoel probeer ik iedereen mee te geven.”

Meer weten over Set Your Life Goals? Kijk op www.setyourlifegoals.nl!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.