Timo Calamé: “De opleiding is echt een aanvulling op je curriculum.” 

Timo volgt de opleiding Maatschappelijk Sportcoach van de Life Goals Academie. “Vanwege corona was de eerste sessie een online sessie die op vrijdagmiddag om drie uur begon. Toen kreeg ik wel wat vragenvan collega’s. ‘Of die cursus nou echt nodig was?’ ‘Hoelang het allemaal ging duren?’ Maar de volgende maandag kreeg ik eigenlijk wel van iedereen te horen dat de stof interessant en meteen bruikbaar is. Ze waren onder de indruk.”

Timo Calamé is werkzaam voor Sportbedrijf Doetinchem. Onlangs is de organisatie een sportprogramma gestart voor jonge statushouders in de gemeente. “Dat gaat om mensen die veel hebben meegemaakt en diverse problemen hebben. Velen verkeren in een sociaal isolement, sommigen hebben trauma’s, anderen kennen nauwelijks een dag- en nachtritme. Als coach moet je je daar toch op instellen. Je gebruikelijke programma draaien helpt niet.”

Vanuit Sportbedrijf Doetinchem nemen negen mensen aan de opleiding tot Maatschappelijk Sportcoach deel. Allemaal buurtsportcoaches met een degelijke sportopleiding en een flinke dosis enthousiasme om voor een groep statushouders te staan, maar het ontbrak aan handvaten. “Bij deze doelgroep gebeurt er elke weer iets onverwachts. Daar moet je je echt op instellen. Deze opleiding helpt daarbij. Het is echt een aanvulling op je curriculum.”

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.