Aram Bakr: ‘Alles wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen.’

Aram Bakr (rechts op de foto) volgde drie sportopleidingen, maar toen hij drie jaar geleden bij Life Goals Purmerend voor een zeer uiteenlopende groep kwetsbare deelnemers kwam te staan leek het hem een goed idee de opleiding Maatschappelijke Sportcoach bij de Life Goals Academie te volgen. ‘Wij hebben een mooie groep, maar de problematiek is zeer divers. Het gaat om mensen met een psychische stoornis, sommigen hebben lichamelijke problemen, ander weer een verslavingsachtergrond. Elke keer moet je daar toch weer een geheel van zien te maken.’

In de 13 jaar dat Bakr sportactiviteiten organiseert, heeft hij wel vaker met specifieke doelgroepen gewerkt. ‘Op mijn opleiding werd het ‘aangepast sporten’ genoemd, nu hebben ze het over ‘inclusief sporten’. In de loop der jaren heb ik lesgegeven aan kinderen met autisme, kinderen die niet konden meekomen met de reguliere gymles, heb ik gewerkt met hardlopers met een visuele beperking, maar het leek me goed om voor de doelgroep van Life Goals Purmerend wat extra bagage op te doen. Vandaar de opleiding tot Maatschappelijke Sportcoach.’

‘In al die jaren heb ik natuurlijk vaak genoeg voor een groep gestaan, dus dat onderdeel van de opleiding was voor mij minder interessant. Maar het goede van de opleiding is dat er verscheidene thema’s worden behandeld. In de methodiek van de Life Goals Academie verwerk je die thema’s in je les en maak je die bespreekbaar. Denk bijvoorbeeld aan respect, communicatie en zelfvertrouwen. En je leert de monitor toepassen. Alles wat je leert kun je meteen in de praktijk gebruiken. Interessant en leerzaam.’

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.