Utrecht, 9 april 2019 – De Life Goals Methodiek werd het afgelopen half jaar onder de loep genomen door de Wageningen Universiteit. Wat is de meerwaarde van de Life Goals Methodiek? En hoe er varen deelnemers de methodiek? Dit waren de hoofdvragen die centraal stonden in de Master Thesis van Aranka Windmeijer.

Aranka Windmeijer, studente aan de Wageningen University & Research, onderzocht de impact van de Life Goals Programma’s op de deelnemers. De ontwikkelingen van 100 deelnemers uit vijf verschillende steden werden hiervoor in nader onderzocht.

Positief geluid vanuit de deelnemers
Deelnemers bleken over het algemeen zeer positief te zijn over de Life Goals Programma’s. Ze definiëren sport als een erg belangrijk onderdeel in hun weg naar herstel. Uit het onderzoek van Windmeijer kwam naar voren dat deelnemers sport het meeste bij vinden dragen bij de volgende onderdelen:

  • Gevoel van zorg dragen over eigen gezondheid
  • Sport als afleiding
  • Sport als leuke activiteit
  • Sport als middel om in contact te komen met mensen
  • Sport als middel om persoonlijke groei te zien

Sporten stimuleert persoonlijke groei
Binnen alle vijf de bovenstaande gebieden boekten de deelnemers een positieve groei. Een beter uithoudingsvermogen, beter met spanning om kunnen gaan en een beter doorzettingsvermogen zijn veel gehoorde ontwikkelingen vanuit de deelnemers. Doordat de deelnemers door het sporten groei zien in hun ontwikkeling wordt ook het vertrouwen van de deelnemers vergroot.

Het Life Goals Programma slaat aan. Deelnemers zijn positief over de programma’s en ervaren groei in hun persoonlijke ontwikkeling. “Ze gaven aan erg blij te zijn dat het sportprogramma bestond en dat ze hieraan kunnen deelnemen. Ik heb bijzondere verhalen voorbij horen komen over hoe het sportprogramma de deelnemers hielp om bijvoorbeeld trauma’s te verwerken of van hun verslaving af te komen.” laat Aranka Windmeijer weten.

Benieuwd naar de onepager? Klik dan hier.

Stichting Life Goals Nederland wordt financieel ondersteund door: VriendenLoterij, Leger des Heils, Rabobank Foundation, Adessium Foundation en de Zorg van de Zaak Foundation.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.