Utrecht, 4 december 2017 – Vorige week brachten we het nieuws naar buiten dat de Rabobank Foundation ons gaat helpen door te groeien naar de volgende fase in ons bestaan. In 2017, 2018 en 2019 ondersteunt de Rabobank Foundation ons met een financiële bijdrage. Doel: in meer gemeenten in Nederland sportprogramma’s aanbieden aan mensen uit de maatschappelijke opvang. Aan het woord in blog 10: Roelie van Stempvoort, programma manager bij het maatschappelijke fonds van de Rabobank.

“De kracht van sport!”

Iedere keer als ik sport, voel ik me goed! Jij herkent dit wellicht ook. Als je sport, voel je je fit, zit je lekkerder in je vel en maakt de vrijgekomen endorfine je positief. De afgelopen jaren zag ik van dichtbij dat sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Als Programma Manager bij de Rabobank Foundation spreek ik met initiatiefnemers die zich inzetten voor kwetsbare groepen. Mensen die geloven in de kracht van sport en dit meer toegankelijk maken voor iedereen.

Kwetsbare groepen in de samenleving
De afgelopen jaren stond ik al vaak op de eerste rij mensen toe te juichen bij evenementen als Special Olympics. Het grootste sportevenement in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking. Hun enthousiasme zorgde altijd voor een glimlach op mijn gezicht. Dit enthousiasme zag ik ook bij de initiatiefnemers van Life Goals. In hun gesprek vertelden zij over hoe ze dak- en thuislozen, vluchtelingen, tienermoeders en ex-gedetineerden toegang willen geven tot sport. Hun verhaal raakte me. Want ze lieten me beseffen dat deze mensen vaak aan de zijlijn staan en dat de kracht van sport juist veel voor ze kan betekenen.

Lokale samenwerking
Nu, is het zover. We gaan samenwerken met Stichting Life Goals Nederland. Om samen nog meer kwetsbare mensen te helpen. De ambitie is groot. Want het plan is om in 2021 jaarlijks 4.000 mensen toegang tot sport te geven (nu zijn het er 800). Ik houd wel van een uitdaging en daarom ga ik ze de komende jaren helpen om dit te realiseren. Hoe? Door ze in contact te brengen met ons lokale netwerk.

De ambitie van Rabobank Foundation is om (kans)arme mensen in groepsverband een duurzaam toekomstperspectief te bieden. Dit creëren we door de inzet van onze financiële middelen, expertise en ons netwerk. Dit netwerk bestaat onder andere uit de lokale Rabobanken.

Juichen!
Ik kijk er nu al naar uit om de komende jaren nu en dan aan de zijlijn te staan bij evenementen van Life Goals. Om de sporters toe te juichen, hun glimlach te zien en ze te zien stralen en daar zelf energie van te krijgen.

Rabobank Foundation

Roelie van Stempvoort was aanwezig op het Life Goals toernooi in Emmeloord.

Wil je meer lezen over de samenwerking met de Rabobank Foundation? Klik dan hier.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.