Homeless World Cup

Eerste prijs voor Nederland op Homeless World Cup

By 13 July 2016 No Comments

De eerste prijs is binnen voor Nederland op de Homeless World Cup in het Schotse Glasgow. Melissa, captain van de nationale damesselectie, nam na afloop van het duel met Schotland de dagelijkse toegekende Fair Play-titel – de zogeheten FIFPro  award en de derde van het toernooi – in ontvangst. Een titel, die afstraalt op het hele team dat met name door het sociale karakter in het veld tot de meest gewaardeerde teams behoort. Vooral tegen mindere voetbalgoden laten de meiden van bondscoach René van Rijswijk dat zien door de tegenstander niet te vernederen, maar juist een eigen succesmomentje te gunnen.

De uitreiking van de award vormde voor de oranjedames een gedenkwaardige afsluiting van de eerste ronde, waarin de Nederlandse voetbalsters een vliegende start kenden. Die vliegende start leverde het Nederlandse damesteam een derde plaats in de poule op. Een topprestatie, maar wel een die tot gevolg heeft dat de ‘meiden van Oranje’ in de volgende fase zijn ingedeeld in de zwaarste poule van het evenement. De komende dagen op weg naar de finales op zaterdag 16 juli krijgen de Nederlandse meiden het nog zwaar te verduren.

De mannen van de Nederlandse afvaardiging op de Homeless World Cup hebben ondertussen een 100 procent score laten noteren. In het laatste duel zag Ahmed kans het net te laten trillen door de bal achter de ‘vijandige’ goalie te schieten. Een overwinning voor 50-jarige ex-profvoetballer uit de Egyptische competiti , die als enige van de Nederlandse selectie nog ‘droog’ stond. Grootste winstpunt bij de mannen is de ongeëvenaarde saamhorigheid en uitstekende sfeer in het team, die op geen enkele manier door winst of verlies wordt beïnvloed.

‘De sfeer in de selectie is sowieso niet kapot te krijgen’, weet teammanager Wessel Schaling te melden. ‘Dat is niet alleen te merken in het veld of buiten de lijnen, maar ook tijdens de culturele uitstapjes die we maken en alle activiteiten die we naast de Homeless World Cup doen. Het enige dat de stemming af en toe een beetje drukt zijn de druilerige weersomstandigheden. Maar zelfs daar weet het team zich overheen te zetten.’

De Homeless World Cup in Glasgow (Schotland) duurt nog tot en met zaterdag 16 juli. Zondagmiddag vliegen de teams terug naar Nederland.