Dutch Street Cup

Finale Dutch Street Cup: kampioensfeest in Amsterdam en Utrecht

By 11 July 2016 No Comments

‘Tuurlijk gaat het om het voetbal, want daarvoor zijn we hier. Maar daarbij is het ook gewoon leuk om iedereen weer te zien. Het sfeertje is altijd goed. Lekker stukkie muziek, er is altijd wat te eten en af en toe even naar buiten om in het zonnetje het nicotinepeil bij te werken, haha. Het enige jammere van vandaag is, dat de Dutch Street Cup weer is afgelopen.’ De omschrijving van een van de voetballers in MartiniPlaza, waar zaterdag 9 juli de Dutch Street Cup zijn climax bereikte.

Die climax werd omlijst met – inderdaad – een ‘lekker stukkie muziek’. DJ Irie stuurde vanaf het middaguur de nodige stimulerende klanken door de speakers de hal in, terwijl later op de dag smartlappenzanger Ricardo zijn stemgeluid door de hal liet schallen en hiphoppers Rosario en KG van het Amsterdamse Sevengang de mensen zelfs nog aan het dansen kregen. Maar het meeste ‘dansen’ gebeurde zaterdag binnen de lijnen van het voetbalveld, waar balvirtuozen uit alle delen van het land met hun team tot het uiterste gingen om een zo hoog mogelijke positie in het eindklassement te halen. Dat dit uitmondde in twee zinderende finales, zal geen verrassing zijn.

Uiteindelijk mogen de mannen van Amsterdam 2 zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen, nadat de hoofdstedelijke selectie de rivalen van Utrecht B met een 2-0 overwinning opzij had gezet. Overtuigend ja, maar de uitslag is geen juiste weergave van de krachtsverhoudingen in het veld. Die waren evenwichtiger dan de eindstand doet vermoeden. Dat was niet minder het geval bij de dames, waar Utrecht 2 daadkrachtig een 3-1 voorsprong op het scorebord liet noteren. Het leidde tot een waar slotoffensief van Noord Veluwe, dat echter niet het gewenste resultaat opleverde. Toen de laatste seconden wegtikten, viel de aansluitingstreffer, maar dat was te laat. Utrecht 2 werd dankzij een 3-2 zege kampioen van Nederland.

Daarmee waren slechts twee bokalen van de goed gevulde prijzentafel vergeven, maar pronkten er nog zeven anderen om weg te geven. De Veluw Schaal, die na een zege op Arnhem in ontvangst werd genomen door het mannenteam van Noord Veluwe en de Leger des Heils Schaal, die met veel gejuich werd ontvangen door het team Batelaar dat Den Haag in de finale had verslagen. De teams van Flevoland keerden huiswaarts in de wetenschap dat hun coach Jacques IJsselstein was gekozen tot Coach van het Jaar, terwijl in de bagage in de bus van de teams uit Maastricht werd uitgebreid met de bokaal voor Speler van het Jaar Paul. En dan waren daar tot slot natuurlijk nog de Fair Play cups, respectievelijk werden uitgereikt aan dames 1 van Rotterdam en de mannen van HVO Amsterdam.

En oh ja, de prijsvraag – een zestal vragen omtrent de Dutch Street Cup en Homeless World Cup – werd gewonnen door de meiden van Noord-Veluwe die daarmee een zak vol nieuwe ballen mee naar huis konden nemen.

Bekijk het fotoalbum op onze Facebook.