Dutch Street CupHomeless World Cup

Kleurrijke oranjeselectie Homeless World Cup gepresenteerd

By 15 June 2016 No Comments

Fier en glimmend van trots stonden ze op het podium zaterdag halverwege de Dutch Street Cup in Harderwijk. De jongens en meiden die door bondscoach René van Rijswijk zijn geselecteerd om in juli in Glasgow de Nederlandse eer te verdedigen bij de Homeless World Cup 2016. ‘Twee homogene en goed uitgebalanceerde teams’, oordeelde de bondscoach. ‘Met een juiste balans van verschillende karakters en stuk voor stuk spelers en speelsters die middenin een positieve ontwikkeling zitten. Ze komen uit alle delen van het land, maar vormden al gelijk bij de eerste trainingsstage een hecht collectief.’

De oud-profvoetballer van onder andere Cambuur Leeuwarden en NEC Nijmegen baseerde zijn selectie op voordracht van de coaches, die met een team deelnemen aan de Dutch Street Cup, een reeks voetbaltoernooien voor mensen uit de maatschappelijke opvang. Niet de voetbaltechnische kwaliteiten, maar de persoonlijke ontwikkeling op sociaal maatschappelijke vlak was doorslaggevend voor de uitverkiezing. Van Rijswijk en assistent Joey Boeti velden het eindoordeel over de potentiële internationals op basis van instelling en gedrag in het veld, maar ook daarbuiten. ‘Dit WK geeft een boost in die persoonlijke ontwikkeling en ik ben ervan overtuigd dat deze groep in staat is om er een geweldige succeservaring van te maken’, aldus Van Rijswijk.

De selecties vertrekken vrijdag 9 juli naar de Schotse hoofdstad Glasgow, dat van 10 t/m 16 juli in het teken staat van de Homeless World Cup 2016. Tot die tijd komen de selecties nog een paar keer bijeen voor een trainingskamp. Van Rijswijk: ‘Ik verwacht dat ze in Glasgow een aantal mooie wedstrijden kunnen laten zien. Ons voordeel is dat we bij de loting niet zijn ingedeeld bij de traditioneel sterke voetballanden en regerend kampioen Mexico in de eerste ronde ontlopen.’