Dutch Street CupHomeless World Cup

Bondscoach René van Rijswijk presenteert nationale teams in Harderwijk

By 9 June 2016 No Comments

Bondscoach René van Rijswijk zal zaterdag 11 juni tijdens de Dutch Street Cup in Harderwijk de twee nationale selecties presenteren, die Nederland in juli van dit jaar gaan vertegenwoordigen op de Homeless World Cup in Glasgow.

De oud-profvoetballer van onder meer Cambuur Leeuwarden en NEC Nijmegen heeft met zijn technische staf een keuze gemaakt uit de ruim 500 voetballers en voetbalsters die deelnemen aan de Dutch Street Cup, het straatvoetbalfestival voor mensen uit de maatschappelijke opvang. “Niet de voetbaltechnische kwaliteiten, maar persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke vooruitgang en de juiste instelling stonden centraal in de selectieprocedure”, aldus Van Rijswijk.

Volgens de bondscoach zijn het stuk voor stuk jongens en meiden met een bijzonder verhaal. “Zij gaan ongetwijfeld een mooie succeservaring meemaken. Sommigen komen van heel ver. Mee doen aan de Homeless World Cup en je eigen land vertegenwoordigen geeft een enorme boost en dat helpt ze zeker verder,” reageert Van Rijswijk.

De Homeless World Cup is een jaarlijks terugkerend evenement, waaraan door vrouwen- en mannenteams van over de hele wereld wordt deelgenomen. Stuk voor stuk mensen die hard op weg zijn hun leven op de rit te krijgen. Voetbal is het inspiratiemiddel. Vorig jaar vormde het Museumplein in Amsterdam het podium voor in alle opzichten een geslaagd evenement. Het Schotse Glasgow treedt dit jaar van 10-16 juli op als gastheer voor de honderden voetballers.

De presentatie van de Nederlandse selecties is onderdeel van de Dutch Street Cup zaterdag 11 juni tijdens de Aaltjesdagen in Harderwijk. De Dutch Street Cup bestaat uit een reeks van toernooien en vormt de omlijsting voor een veelzijdig sportevenement, waar persoonlijk groei centraal staat. Naast de voetbalwedstrijden en de teampresentatie bestaat het programma verder uit een Open Podium, workshops en sportclinics.