Dutch Street Cup

“Ik wil naar het WK, dus moet mijn lichaam rein zijn”

By 31 May 2016 No Comments

‘Het is wel een klein droompje om daar straks te staan in m’n oranje shirt ja. Nou ja, echt een droom eigenlijk”. Aan het woord is Robert Haribhajan. In de Dutch Street Cup is hij keeper van Utrecht B, maar deze zomer hoopt hij onder de lat te staan op de Homeless World Cup in Glasgow. Tijdens Dutch Street Cup Almere op 21 mei spreken we hem over zijn ambities: “Dat zou toch prachtig zijn. In dat oranjeshirt, met het volkslied. Ik hoop het echt hoor. Maar dan moet ik me vandaag laten zien.”

Begeleider Jasper, vorig jaar nog doelman van Oranje, is lovend over zijn speler. “Robert is niet bang en gooit zichzelf voor elke bal. Hij komt altijd trainen en heeft ook nog eens prima reflexen. En het is echt een grappenmaker. Normaal gesproken keep ik bij dit team, maar vandaag kan hij zichzelf laten zien en dus ben ik begeleider”. Robert is een van de kandidaten om op de Homeless World Cup in Glasgow om Jasper op te volgen, mits hij genoeg indruk maakt op bondscoach René van Rijswijk. Aan zijn motivatie zal het niet liggen, vertelt Robert. “Hopelijk is het m’n roeping om te gaan. Ik doe er alles voor.”

Om op het nominatielijstje van de bondscoach te komen, heeft Robert een pad met obstakels bewandeld. “Ik moet echt een uitlaatklep hebben. Vroeger was mijn uitlaatklep drugs. Ik snoof en ik dronk, maar ik ben niet op de aarde gezet om drugs te gebruiken. Ik verloor vrienden en familie, omdat ik ze telkens teleurstelde. Nu ben ik al zeven maanden helemaal clean en moet ik mezelf bewijzen. Dan kan ik hen heel langzaam weer terugwinnen. Ik heb nog steeds een uitlaadklep, maar nu is dat voetbal. En ik wil sowieso naar het WK, dus mijn lichaam moet helemaal rein zijn. Echt een goede motivatie dus.”

De gretigheid van de doelman blijkt niet alleen uit zijn woorden. In de eenzijdige wedstrijd tijdens de Dutch Street Cup kreeg hij de opdracht een eredoelpunt toe te staan van de tegenstander. “Ik moest een balletje doorlaten om die jongens wat vertrouwen te geven. Daarom hield ik niet de nul. Eigenlijk wilde ik de tegenstander al met een eerder schot laten scoren, maar die viel zo lekker in het hoekje dat ik hem wel moest pakken. Tja, ik moet me vandaag laten zien hè. Dan wil ik zo’n moeilijke bal wel pakken. Dus toen heb ik daarna een simpel schot door laten gaan. Dan ziet iedereen wel dat het expres is. Hopelijk heb ik me vandaag laten zien.”