Dutch Street Cup

Almere straalde in sportieve gezelligheid

By 21 May 2016 No Comments

“Ze scoorden alleen door fouten van ons achterin”, zegt een balende voetballer tijdens de Dutch Street Cup in Almere. Terwijl hij het zweet van zijn voorhoofd veegt, uit hij zijn frustratie. Zijn teamgenoot geeft hem een bemoedigend schouderklopje en spreekt bemoedigende woorden. “Volgende keer beter man. Straks winnen we wel”. De sfeer van vandaag laat zich beschrijven in twee woorden: sportieve gezelligheid. Want hoewel gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staan, willen de spelers wel ‘gewoon’ winnen.

_MG_2329

Voetbalpassie
Het betonnen speelveld is vandaag de plaats waar gestreden wordt met tegenstanders die tegelijkertijd vriend of vriendin zijn. Na een duw of tackle volgt vrijwel elke keer direct een high five, of helpende hand, om de sportiviteit en vriendelijke sfeer te behouden. Hoeveel kaarten vandaag worden uitgedeeld? Geen. Ook naast het veld ontkom je niet aan knuffelende toeschouwers, begeleiders en spelers. Stevig handgeklap tussen oude bekenden siert vandaag het sportieve feest der herkenning. Hoeveel voetbal voor deze deelnemers betekent? Speler Daryl vat het perfect samen tijdens de kick-off: “Voetbal brengt het leven in mij naar boven.”

Pure winnaars
De winnaars van de dag zijn de teams die uitblinken door hun gedrag op- en rondom het veld. De dames van Utrecht 1 winnen de Fair Play-beker, vanwege hun sportieve instelling. De mannen van Venlo gaan met de Fair Play-beker naar huis door hun fantastische inzet en positieve vibe. Nik van team Flevoland wordt uitgeroepen tot speler van het toernooi. Zo wordt hij bedankt voor zijn inzet binnen- en buiten het veld. Hij wist al uit te blinken voordat de eerste bal rolde. Na een lange werkdag fietste hij direct naar de Esplanade in Almere. Dacht hij dat de speeldag op vrijdag zou beginnen? “Nee hoor. Ik had beloofd om te komen helpen en dan moet je dat ook gewoon doen.”

_MG_2392_1