Dutch Street Cup

En dat is beker nummer één voor Simora

By 2 April 2016 No Comments

Enigszins beduusd stond ze zaterdagmiddag op het veld. Simora uit het damesteam van het Rotterdamse CVD. Zojuist had ze de beker voor de ‘speelster van de dag’ in ontvangst genomen. De Fair Play prijzen werden gewonnen door Enschede 1 en Rotterdam Dames 2.

Trots als een pauw, maar ook een beetje onder de indruk poseerde ze voor de fotograaf. Een beetje onwennig ook. Logisch, want de enorme bokaal die ze aan haar borst drukte, was de eerste beker die ze ooit in ontvangst had genomen. “Ik heb nog nooit een beker gewonnen”, klonk het schuchter. “Ik ben hier echt ontzettend blij mee.” Even later, naast het veld en uit het zicht van de massa, kwamen er voorzichtig wat traantjes bij. Ja de prijs maakte indruk.

Jubelend
Zo ook bij de dames van Rotterdam 2, die zich om beurten zoenend met de zojuist uitgereikte Fair Play Cup lieten vereeuwigen en natuurlijk selfies maakten. De meiden van coach Miriam lieten er geen twijfel over bestaan en bejubelden luidruchtig de bokaal. Hun mannelijke equivalenten deden het, want tenslotte zijn het mannen, iets rustiger. Oké, natuurlijk waren ze – duidelijk zichtbaar – best trots op de gewonnen Fair Play Cup, maar ja… mannen doen daar minder uitbundig over dan de vrouwen.

Waardig slot
De uitreiking van de Fair Play Cup en de bokaal voor de speler/speelster van de dag vormden de prachtig en waardig slot van de tweede Dutch Street Cup van 2016. Het sportcentrum Lloyd Multiplein in Rotterdam stond zaterdag in het teken van een sportief en sfeervol festival, waarin veertig teams uit alle delen van het land zich vol overgave op de bal stortten tijdens het voetbaltoernooi. Maar waar de teams ook overtuigd deelnemen aan workshops en clinics en muziek zorgt dat de sfeer niet verloren gaat.

Almere
Maar dat gebeurt sowieso nooit bij de Dutch Street Cup, waar de sfeer door zowel spelers en speelsters als coaches en vrijwilligers van begin tot eind wordt geroemd. Want die sfeer is volgens veel van de deelnemers de grootste trekker. Het is dan ook niet vreemd dat nog voordat het laatste fluitsignaal over het terrein klonk, al gesproken werd over de volgende Dutch Street Cup: 21 mei in Almere.

Dutch Street Cup – Rotterdam ©Lennaert Ruinen

Geplaatst door Stichting Life Goals op zaterdag 2 april 2016