Homeless World Cup

Matchreport: Zweedse muur doorstaat Nederlandse stormloop

By 18 September 2015 No Comments

AMSTERDAM, 18 september – Drie keer is scheepsrecht, moeten de Zweedse dames hebben gedacht toen ze vanmiddag voor de derde keer dit toernooi tegenover de Nederlandse meiden kwamen te staan. Na een 4-3 en 7-1 nederlaag tegen Oranje eerder deze week haalden ze nu wel de volle winst binnen: 1-2.

En dat was eigenlijk niet te verwachten. Van meet af aan zette Nederland tegenstander Zweden zwaar onder druk, maar zag geen kans dit ook in doelpunten te vertalen. De straffe verdediging hield stand. Dat bleef enige tijd ook de rol voor Zweden dit duel, tot halverwege de eerste helft Zweden de eerste de beste uitval die ze maakten ook direct verzilverden: 0-1.

Daarmee was de ban gebroken. Zweden, leunend op de krappe oorsprong, kon nu wat meer vrijuit spelen omdat Nederland echt moest komen. Nederland kwam wel, maar Zweden bleek onbreekbaar. Zelfs een penalty kon geen verlossing vinden en toen Zweden daaropvolgend ook nog eens op 0-2 wisten te komen. Een tweede penalty ten spijt kwam Nederland maar niet van de gehate nul af.

Tot enkele minuten voor tijd de aansluiting werd gevonden en daarmee het startsein werd gegeven voor een fel slotoffensief. De Nederlandse stormloop op het Zweedse doel leidde tot de 1-2 en een nog fellere aanvalsgolf op de Zweedse verdediging. Maar die hield dit keer, in tegenstelling tot de eerdere duels, wel stand: 1-2.

Tekst: Nol de Vries