Homeless World Cup

Matchreport: Nederlandse mannen komen net tekort tegen Bulgarije

By 18 September 2015 No Comments

AMSTERDAM, 18 september – Na een wedstrijd vol passie en uitstekend voetbal heeft Nederland met 5-4 verloren van Bulgarije. Daardoor speelt Nederland morgen de troostfinale tegen Polen, terwijl Ierland met Bulgarije gaat strijden om de cup.

Dat Nederland een sterke tegenstander treft, is na een paar minuten wel duidelijk. Bulgarije speelt de bal in hoge snelheid rond en maakt het de Oranje heren lastig in de halve finale van de Leger des Heils Cup. De overwinning lonkt, mits de Bulgaren verslagen worden. Toch moet al snel een 0-1 achterstand goedgemaakt worden. Naast een paar keiharde tackles verzorgt Damiën Hall ook de gelijkmaker. Beide teams houden elkaar in balans en gaan met een 2-2 stand rusten.

In de tweede helft jaagt Nederland misschien wel te gretig op de finaleplek. Vrijwel alle spelers lijken vooral te willen scoren, waardoor de verdedigende taken onvoldoende uitgevoerd worden. Uit snelle tegenaanvallen maken de Bulgaren een derde en vierde goal. Bovendien krijgt Mehdi Adl-Kish, met nog vier speelminuten op de klok, de blauwe kaart. Daardoor komt Nederland, met een speler minder, nauwelijks meer aan aanvallen toe. Jasper Lamboo weigert zich neer te leggen bij een verlies en houdt zijn ploeg in de race. De Nederlandse aansluitingstreffer leidt tot een tsunami van geluid vanaf de tribunes, maar al snel is de marge weer uitgebreid naar twee goals verschil. De goal van Lorenzo Sambre uit een penalty, in de laatste secondes van de wedstrijd, is niets meer dan een pleister op de wonden. Hall toont zich vlak na het laatste fluitsignaal van zijn sportieve kant. “Gelukkig gaat het hier niet alleen om winnen hé.”

Tekst: Berry van Asch
Foto: Paul Bence