Homeless World Cup

Warme ontvangst Ajax voor spelers Homeless World Cup

By 15 September 2015 No Comments
AMSTERDAM, 15 september – Het WK voor dak- en thuislozen is momenteel volop aan de gang op het Museumplein in Amsterdam. Natuurlijk voelen Ajax en de Amsterdam ArenA zich betrokken bij dit mooie evenement. Frank de Boer gaf tips aan de deelnemers, de Ajax Vrouwen deden een training met het Nederlands team en 200 deelnemers brachten dinsdag een bezoek aan de Amsterdam ArenA.
Het gebeurt niet iedere dag: een heus WK op één van de mooiste pleinen van Nederland. Op de plek waar Ajax vele huldigingen beleefde, strijden dak- en thuislozen momenteel om de wereldtitel. Koning Willem-Alexander opende de ‘Homeless World Cup’ afgelopen zaterdag. In totaal doen 64 teams (48 mannen en 16 vrouwenteams) mee.

Voordat het toernooi begon had Frank de Boer een ontmoeting met Burgemeester Van der Laan en een aantal spelers van het Nederlands team. Natuurlijk had de hoofdcoach van Ajax nog een paar goede tips in huis voor de voetballers van Oranje. Ook het Nederlands vrouwenteam kon rekenen op support vanuit Ajax. Zij werkten op het Museumplein een training af met de Ajax Vrouwen.

 

Rondleiding
En hoewel het Museumplein een prachtige locatie is om te voetballen, wilden de deelnemers aan het WK natuurlijk ook wel even een kijkje nemen in de échte voetbaltempel van de stad: de ArenA. Ruim 200 voetballers kwamen dinsdag op bezoek in Amsterdam Zuidoost op uitnodiging van de Amsterdam ArenA en de Ajax Foundation. Zij werden op sleeptouw genomen door gidsen Bryan en Dorus, die de dak- en thuislozen een prachtige rondleiding gaven.

15AM1509155657

Kom ook naar het WK
De WK-deelnemers zijn mensen die in hun dagelijks leven veel positiviteit en aanmoediging kunnen gebruiken. Kom daarom allemaal naar het Museumplein om de teams een warm welkom te geven en aan te moedigen. Het WK duurt nog tot en met zaterdag.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Anita Milas