Homeless World Cup

Matchreport: Nederland knokt zich langs Rusland

By 13 September 2015 No Comments

AMSTERDAM, 13 september – De Nederlandse heren hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen. In een spannende strijd werd Rusland met 4-3 verslagen.

Het stralende zonnetje en gevulde tribunes vormen een veelbelovende start van de tweede wedstrijd van het Nederlandse mannenteam. Het enige dat een fijne voetbalmiddag nog kan voorkomen is tegenstander Rusland, maar ook de Russische keeper werkt mee. Met een mislukte uitworp laat hij David Gramsma Oranje vroeg op voorsprong zetten. De Oranje Leeuwen creëren genoeg kansen, maar besteden minder aandacht aan verdedigen met een tegengoal als gevolg. Waar de thuisploeg vooral op zoek is naar mooie doelpunten kiezen de Russen voor effectiviteit. Zo mist een acrobatische omhaal van Damiën Hall richting, terwijl de Russische ploeg simpel een gaatje vindt in de Nederlandse defensie. Concentratiegebrek bij een indirecte vrije trap komt de Nederlanders zelfs op een derde tegengoal te staan. Zahredinne Derkaoui probeert de achterstand te verkleinen met een paar vlammende schoten, maar de Russische keeper herpakt zich.

Bij het begin van de tweede helft brengt bondscoach Touzani de creatieve Sayf Farhan binnen de lijnen. Binnen vijftig seconden produceert de invaller de aansluitingstreffer en gelijkmaker. Als een hongerige leeuw jaagt Nederland op de voorsprong en vindt deze via Lorenzo Sambre na een gevoelige steekpass van Derkaoui. Dankzij een paar katachtige reflexen van doelman Lamboo is de tweede overwinning een feit.

Tekst: Berry van Asch