Homeless World Cup

Matchreport: Met opgeheven hoofd…

By 13 September 2015 No Comments

AMSTERDAM, 13 september – Je kunt verliezen en ten onder gaan. De Nederlandse dames verloren, maar ze mochten met opgeheven van het veld stappen. De Schotse meiden vierden feest.

“Niets verloren, we hebben toch een punt gepakt”, mijmerde keepster Patricia naast het stadion. Een paar minuten eerder moesten zij en haar team de meiden van Schotland feliciteren met de overwinning. Een zwaarbevochten overwinning, want penalty’s moesten na een 4-4 gelijke stand in de reguliere speeltijd de beslissing brengen. “Ik gleed weg toen ze schoot”, verklaarde de Hollandse goalie de treffer van Schotland. Het bleek de beslissende, want bij de gelijkmakende penalty spatte de bal op de lat uiteen: Schotland-Nederland 4-4, Schotland w.n.s.

Daar ging een zenuwslopend en zinderend duel aan vooraf. De beiden teams waren in alle opzichten aan elkaar gewaagd Schotland opende, maar Kell mocht met een strafschop Nederland weer op gelijke hoogte brengen. Niet veel later zorgde met een bloedmooi doelpunt andermaal voor de gelijkmaker, nu de 2-2. Daarna bleef het spel op en neer gaan, Schotland nam opnieuw de leiding en Nederland kwam opnieuw terug. Enkele seconden voor tijd leek het pleit beslecht, toen de Schotse aanval voor 3-4 zorgde. Het was in blessuretijd, dat Jennifer de bal lekker op haar wreef kreeg en met een uithaal zorgde dat penalty’s de beslissing moesten brengen. Het resultaat is bekend.

Tekst: Nol de Vries