Homeless World Cup

Matchreport: Galavoorstelling van Nederland tegen Finland

By 13 September 2015 No Comments

AMSTERDAM, 13 september – Ook de derde wedstrijd van de Nederlandse heren heeft drie punten opgeleverd. Finland werd met 7-1 overklast.

Hakjes, een omhaal en talloze schijnbewegingen krijgen de Finnen tegenover zich tijdens de Nederlandse show. Vanaf de aftrap gaat de bal van voet naar voet en voordat de Finnen de bal in bezit hebben gehad, ligt hij al in het net. David Gramsma begint veelbelovend met flitsende individuele acties, harde schoten en de eerste twee goals. Opgezweept door het juichende en met toeters aanwezige publiek houdt Oranje het baltempo hoog. Aan het einde van de eerste helft testen de Finnen de Nederlandse keeper, maar tot een eretreffer leidt dit niet.

Met drie andere veldspelers begint Nederland de tweede helft. Het publiek wordt getrakteerd op flitsende individuele acties en snelle combinaties. Ondanks prachtige goals van Mehdi Adl-Kish en Damiën Hall sterft de meest oogstrelende actie in schoonheid. Na een snelle uitworp van doelman Jasper Lamboo probeert Farhan de bal ineens in het doel te hakken, maar de Finse keeper weigert mee te werken. De Finnen proberen regelmatig in de tegenaanval te gaan, maar vooral Lorenzo Sambre verdedigt zeer geconcentreerd. Adl-Kish weet aan de overkant nog twee keer het net te vinden. De eretreffer van vlak over de middenlijn kan de feestdrukte op de tribunes niet drukken.

Tekst: Berry van Asch