Homeless World Cup

Oranje blij met loting voor Homeless World Cup

By 4 August 2015 No Comments

AMSTERDAM, 2 augustus – De loting voor de 13e Homeless World Cup is bekend. De Nederlandse heren spelen in Groep G hun openingswedstrijd tegen Noord-Ierland. Daarna treffen ze Rusland, Frankrijk, India en Finland. De dames zitten in Groep A en spelen op 12 september hun eerste wedstrijd tegen Argentinie. Verder staan Wales, Hongarije, Schotland, Belgie, Zweden en Noorwegen op het programma.

In een volle zaal in de Amsterdam ArenA drukte wethouder Eric van den Burg van Amsterdam zondag 2 augustus samen met Frans Derks, voorzitter van Stichting Life Goals, Mel Young, president van de Homeless World Cup en andere genodigden op de knoppen van de ballenmachine.

 Er klonk luid gejuich toen de Nederlandse teams werden aangekondigd door Heinrich Welling van de KNVB, die de loting begeleidde. Spelers en bondscoaches Soufiane Touzani en Rene van Rijswijk waren blij met de indeling voor Oranje. Beide teams vermijden in de eerste ronde Chili, die het toernooi vorig jaar bij zowel de dames als heren wist te winnen.

Aftrap Homeless World Cup op 12 september
De eerste ronde van de Homeless World Cup start op zaterdag 12 september. Op het Museumplein spelen 64 teams uit 49 landen mee, waaronder 16 dames teams.
 De deelnemende herenteams zijn verdeeld in acht groepen (A tot en met H) van zes teams per groep. De damesteams zijn verdeeld in twee groepen (A en B) van acht teams per groep. Elk team speelt een keer tegen iedere tegenstander in zijn groep.

 Vervolgens worden er nieuwe groepen gecreered voor de tweede groepsronde, gebaseerd op hun uiteindelijke positie in de eerste ronde. 

Alle teams krijgen de kans om tot het einde van het toernooi door te spelen voor een van de acht bekers in de laatste toernooironde. Teams in de bovenste helft van de groepen in de tweede ronde spelen voor een kans op de Homeless World Cup trofee. 

Maar het toernooi draait van 12 tot en met 19 september om meer dan de Cup alleen: Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.