Homeless World Cup

Gunstige indeling Nederland voor loting op 2 augustus

By 30 June 2015 No Comments

ZEIST, 30 juni 2015 – De Nederlandse teams hebben een gunstige uitgangspositie voor de Homeless World Cup-loting op 2 augustus 2015. De Oranjeleeuwinnen zijn geplaatst in pot 1 en de mannen in pot nummer 2. Dit werd vorige week bekend gemaakt door de internationale organisatie van de Homeless World Cup.

De Oranjeleeuwinnen maken door hun plaatsing in pot 1 onderdeel uit van de sterkste landen, en daardoor in de poulefase mogelijk enkele topfavorieten als Mexico en Chili. De Nederlandse mannen beheren door hun historische 8e notering op het WK vorig jaar in Chili een hoge WK-ranking (nr. 9/48). Hierdoor is Oranje beland in pot 2. De top van het klassement wordt gedomineerd wordt door Latijns-Amerikaanse landen en andere traditionele favorieten, zoals Portugal en Bosnië-Herzegovina.

In Amsterdam zullen er 48 herenteams en 16 damesteams aanwezig zijn om hun land te vertegenwoordigen. De ranking is berekend aan de hand van de resultaten van de afgelopen 7 jaar, waarvan de afgelopen 3 jaar het zwaarst wegen. Teams die voor het eerst meedoen, zoals de herenteams uit Israel en Grenada en de damesteams uit België, Finland en Egypte worden automatisch in de laatste pot geplaatst.

Voor de heren geldt de volgende procedure bij de loting:

  • Op basis van de Homeless World Cup ranking zijn er 8 potten van 6 teams gevormd.
  • De top 8 van ranglijst zitten in Pot 1, de volgende 8 (9e tot en met de 16e) zitten in Pot 2, de volgende 8 (17e tot met de 24ste) zitten in Pot 3, enzovoort.
  • De poules worden gevormd door een team te loten uit elke pot. Zo bestaat Poule A uit; 1 team uit Pot 1, 1 team uit Pot 2, 1 team uit Pot 3, enzovoort.

Voor de dames geldt gezien het aantal teams een aangepaste procedure:

  • Op basis van de Homeless World Cup ranking zijn er 2 potten van 8 teams gevormd.
  • De top 8 van de ranglijst zitten in Pot 1, de tweede 8 van de ranglijst zitten in Pot 2.
  • Uit beide potten worden 4 teams geloot.

Dit betekent voor de mannen en de vrouwen mogelijk een gunstige uitgangspositie. Wel is het zo dat elke speler zijn land slechts eenmaal mag vertegenwoordigen op de Homeless World Cup. Hierdoor verschilt het niveau van bepaalde landen per jaar. Ook kunnen wij met zekerheid zeggen dat de heren slechts 1 team uit Pot 1 zullen loten, waardoor zij mogelijke toplanden als Chili, Portugal en Brazilië in de poulefase kunnen ontlopen. Daarbij ontlopen zij door hun plaatsing in poule 2 traditioneel sterke landen, zoals Oostenrijk en Indonesië. Gezien de constructie van de loting voor de dames is het nog altijd moeilijk speculeren over hoge resultaten. Zeker is zij door hun plaatsing in pot 1 een topland in de poulefase ontlopen. Zie hieronder de rest van de ranking.

Homeless World Cup Ranking (Dames)

Schermafbeelding 2015-06-30 om 15.00.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Homeless World Cup Ranking (Heren)

2015-HWC-Rankings-Men