Dutch Street CupHomeless World Cup

Dutch Street Cup Zwolle viert 125-jarig jubileum Leger des Heils

By 25 March 2015 No Comments

ZEIST, 25 maart 2015 – Op het Grote Kerkplein in Zwolle vindt zaterdag de Dutch Street Cup plaats. Aan deze straatvoetbalcompetitie nemen landelijk ruim veertig teams deel die bestaan uit mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang. De Dutch Street Cup wordt georganiseerd door Stichting Life Goals en het Leger des Heils, die komend weekend in Zwolle 125-jarig jubileum vieren. Nelle Vedelaar, wethouder zorg, sociale zaken en werkgelegenheid en Dik van den Hoek, directeur Leger des Heils Overijssel verzorgen om 12.30 uur de aftrap van het bijzondere en feestelijke straatvoetbaltoernooi.

Persoonlijke ontwikkeling door sport
De Dutch Street Cup is een sportparticipatiecompetitie voor mensen uit de maatschappelijke opvang. Dit zijn veelal personen die kampen met dak- en thuisloosheid, verslaving, psychosociale stoornissen of ernstige gedrags- of financiële problemen. Via de Dutch Street Cup sporten zij vanuit een zorg- en welzijnsinstelling bij een sportvereniging. Door samen te sporten wordt isolement doorbroken en kunnen kwaliteiten en vaardigheden opgedaan worden die zij nodig hebben om (weer) volwaardig aan de samenleving deel te nemen.

Dutch Street Cup Zwolle
De Dutch Street Cup is verdeeld in vier regio’s, waarvan teams uit regio Noord-Oost elkaar zaterdag in Zwolle voor de eerste keer treffen. De teams zijn afkomstig van diverse zorginstellingen uit Amsterdam Zuidoost, Enschede, Groningen, Noord Veluwe en Zwolle. Het evenement in Zwolle wordt mogelijk gemaakt door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, diverse Zwolse zorginstellingen. Het Leger des Heils in Zwolle viert komend weekend haar 125-jarig bestaan.

Road to Amsterdam 2015
De Dutch Street Cup in Zwolle maakt onderdeel uit van een reeks straatvoetbaltoernooien door het hele land, waarvan onlangs de aftrap plaatsvond in Groningen en Maastricht. Via Zwolle volgen er toernooien in onder andere Utrecht (Neude), Schouwburgplein in Rotterdam en de Beestenmarkt in Leiden. De karavaan strijkt tot slot neer op het Museumplein in Amsterdam, waar de landelijke finale gespeeld wordt op 11 september 2015.

Bondscoach selecteert nationale selectie voor Homeless World Cup
Stichting Life Goals is erin geslaagd om de Homeless World Cup 2015 naar Amsterdam te halen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Dutch Street Cup worden er twee bondscoaches aangesteld die spelers gaan selecteren voor de nationale selectie. Voorgaande jaren nam het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup deel aan de Homeless World Cup. Dat gaat in 2015 dus veranderen. Alle deelnemers van de Dutch Street Cup maken kans op een plaats in de selectie. Voor de technische staf staat niet alleen de sportkwaliteit van de deelnemers centraal: de bondcoaches houden ook rekening met de maatschappelijke ontwikkeling van de deelnemers.

Homeless World Cup van 12-19 september in Amsterdam
De Homeless World Cup Amsterdam 2015 vindt plaats van 12 tot 19 september 2015 op het Museumplein. Verdeeld over ruim veertig landen, krijgen negenhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Life Goals in samenwerking met het Leger des Heils, gemeente Amsterdam en SportsGen sportmarketing. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.