Dutch Street CupHomeless World Cup

Straatvoetbal in Arnhem voor een nieuwe kans

By 18 March 2015 No Comments

ZEIST, 18 maart 2015 – Op het Jonas Daniel Meijerplein in Arnhem vindt zaterdag de eerste competitiedag van de Dutch Street Cup 2015 plaats. Aan deze straatvoetbalcompetitie nemen landelijk ruim veertig teams deel die bestaan uit mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang. Henk Kok, wethouder Zorg en Welzijn, NOC*NSF en Life Goals-bestuurslid Wim Ludeke en Kees van Harten (manager Zorg en Welzijn Leger des Heils regio Arnhem) verzorgen om 12.30 uur de aftrap van het straatvoetbaltoernooi. 

Persoonlijke ontwikkeling door sport
De Dutch Street Cup is een sportparticipatiecompetitie voor mensen uit de maatschappelijke opvang. Dit zijn veelal personen die kampen met dak- en thuisloosheid, verslaving, psychosociale stoornissen of ernstige gedrags- of financiële problemen. Via de Dutch Street Cup sporten zij vanuit een zorg- en welzijnsinstelling bij een sportvereniging. Door samen te sporten wordt isolement doorbroken en kunnen kwaliteiten en vaardigheden opgedaan worden die zij nodig hebben om (weer) volwaardig aan de samenleving deel te nemen.

Dutch Street Cup Arnhem
De Dutch Street Cup is verdeeld in vier regio’s, waarvan teams uit regio Zuid-Oost elkaar zaterdag in Arnhem elkaar voor de eerste keer treffen. De teams zijn afkomstig van diverse zorginstellingen uit Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Maastricht en Venlo. Het evenement in Arnhem wordt mogelijk gemaakt door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, diverse Arnhemse zorginstellingen en dansschool Studio26. Laatstgenoemde zal gedurende de dag verschillende spectaculaire dansoptredens verzorgen, waarvoor toeschouwers en spelers van de Dutch Street Cup welkom zijn om deel te nemen.

Road to Amsterdam 2015
De Dutch Street Cup in Arnhem maakt onderdeel uit van een reeks straatvoetbaltoernooien door het hele land, waarvan onlangs de aftrap plaatsvond in Groningen en Maastricht. Via Arnhem volgen er toernooien in onder andere Utrecht (Neude), Schouwburgplein in Rotterdam en de Beestenmarkt in Leiden. De karavaan strijkt tot slot neer op het Museumplein in Amsterdam, waar de landelijke finale gespeeld wordt op 11 september 2015.

Bondscoach selecteert nationale selectie voor Homeless World Cup
Stichting Life Goals is erin geslaagd om de Homeless World Cup 2015 naar Amsterdam te halen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Dutch Street Cup worden er twee bondscoaches aangesteld die spelers gaan selecteren voor de nationale selectie. Voorgaande jaren nam het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup deel aan de Homeless World Cup. Dat gaat in 2015 dus veranderen. Alle deelnemers van de Dutch Street Cup maken kans op een plaats in de selectie. Voor de technische staf staat niet alleen de sportkwaliteit van de deelnemers centraal: de bondcoaches houden ook rekening met de maatschappelijke ontwikkeling van de deelnemers.

Homeless World Cup van 12-19 september in Amsterdam
De Homeless World Cup Amsterdam 2015 vindt plaats van 12 tot 19 september 2015 op het Museumplein. Verdeeld over ruim veertig landen, krijgen negenhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Life Goals in samenwerking met het Leger des Heils, gemeente Amsterdam en SportsGen sportmarketing. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.