Dutch Street CupHomeless World CupIn de media

Mooie herinneringen voor straatvoetbalteam Leeuwarden

By 30 October 2014 No Comments

LEEUWARDER COURANT, 29 oktober – De dames van het Leeuwarder straatvoetbalteam kwamen gisteren (red. dinsdag) na een geslaagd WK in het Chileense Santiago weer aan op Schiphol. ,,Het was een fantastische week”, aldus René van Rijswijk, coach van het Nederlands straatvoetbalteam uit Leeuwarden. Het damesteam, bestaande uit speelsters uit de maatschappelijke opvang, kwam gisterochtend aan op Schiphol na een succesvolle Homeless World Cup waar ze op een verdienstelijke zesde plaats eindigden.

Volgens Van Rijswijk heeft het team niet alleen grote stappen gemaakt op sportief gebied, maar ook op sociaal vlak is er vooruitgang geboekt. ,,Dit toernooi heeft voor een enorme boost zelfvertrouwen gezorgd voor deze meiden.” Speelster Angela Bruining bevestigt de woorden van haar coach. ,,Het teamwork was erg goed”, weet ze. Dat was zeker een van de hoogtepunten van het toernooi.We hebben echt een band met elkaar opgebouwd in de afgelopen week. Daarnaast vond ik het erg mooi dat onze keepster, Kim Schapelhouman, tot beste keepster van het toernooi werd verkozen.”

Bruining gaat naar eigen zeggen lekker nagenieten van het Chileense avontuur. ,,Je voelde je daar een echte voetbalprof”, vertelt ze enthousiast. ,,Als je bij het plein aankomt en allemaal mensen maken foto’s en filmpjes van je, dan voelt het wel erg professioneel.” Ze bewaart goede herinneringen aan het toernooi, maar ook aan Chili en haar inwoners. Volgens Bruining zijn de Chilenen erg sociaal. ,,Iedereen voelde zich in Chili op zijn gemak. Door de mensen daar was het alsof we er thuis waren.”

René van Rijswijk hoopt dat dit een mooie opstap is voor de toekomst. In 2015 is de HomelessWorld Cup immers op het Museumplein in Amsterdam. ,,Voor deze speelsters was dit een eenmalig WK. We hopen nu een doorstart te kunnen maken met een nieuw team.”