Dutch Street Cup

Amsterdam Zuidoost en Leeuwarden-dames winnen Dutch Street Cup 2014

By 14 September 2014 No Comments

AMSTERDAM, 13 september 2014 – Amsterdam Zuidoost-heren en Leeuwarden-dames hebben de Dutch Street Cup 2014 gewonnen. Het Nederlands kampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen werd 12 en 13 september op het Museumplein in Amsterdam gespeeld. De winnaars verdedigen onze nationale kleuren op de Homeless World Cup 2014 in Chili.

Voor het Rijksmuseum in Amsterdam werden op verschillende niveaus prijzen verdeeld. Nadat vrijdag de lager geklasseerde teams hun opwachting maakten, was zaterdag de beurt aan de beste zes dames- en tien herenteams van Nederland. Leeuwarden-dames wonnen verassend, maar verdiend van de speelsters uit Amsterdam (6-2). Amsterdam Zuidoost liet op de slotdag de tien hoogst geklasseerde herenteams achter zich door in de spannende finale Den Haag West te verslaan (6-5).

10636068_763137163725611_7263716266511224718_n

De prijsuitreiking werd gedaan door Cornel Vader, directeur Leger des Heils welzijn- en gezondheidszorg en Henk Dijkstra, directeur Leger des Heils Amsterdam. Frans Derks, voorzitter van Stichting Life Goals benadrukt het unieke karakter van de Dutch Street Cup waar sport naast spelplezier als middel wordt benut om mensen die buitenspel staan weer bij het gewone leven te betrekken. “Dutch Street Cup laat zien dat sport het verschil uitmaakt tussen passief op de bank te zitten en actief aan het leven deel te nemen. Dat Leeuwarden-dames en Amsterdam Zuidoost-heren kampioen zijn geworden is prachtig en verdient alle lof. Maar ook de andere teams komt alle lof toe. Ze hebben zich de hele competitie met passie en enthousiasme ingezet, en laten zien dat sport een prima stimulans is om de stap terug naar de samenleving te zetten.”