Dutch Street Cup

Utrecht-dames en Maastricht-heren winnaars Bram Korpel Fairplay-prijs

By 13 September 2014 No Comments

AMSTERDAM, 13 september 2014 – Op de Dutch Street Cup, dat op 12 en 13 september in Amsterdam plaatsvindt, hebben het damesteam Utrecht en herenteam Maastricht de Fair Play Cup gewonnen. Deze door de Dutch Street Cup scheidsrechters toegekende prijs wordt uitgereikt aan het meest sportieve dames- en herenteam van de Dutch Street Cup competitie 2014.

“Utrecht-dames en Maastricht-heren hebben deze Fair Play Cup verdiend voor uitzonderlijk sportief spel”, zegt hoofdscheidsrechter Michel van Oudheusden. “Daarmee zijn ze een lichtend voorbeeld voor alle teams die overigens ook zeer sportief hebben gespeeld.”

De Fair Play Cup wordt vernoemd naar de onlangs overleden scheidsrechter Bram Korpel die de afgelopen jaren met hart en ziel de Dutch Street Cup-evenementen heeft gefloten. De ‘Bram Korpel’-cup, een beeldje met twee spelers die elkaar de hand schudden, is een kunststuk op zich. Het is ontworpen door cliënten van de Gelderse Leger des Heils instelling Groot Batelaar. Het beeldje staat niet alleen voor sport en wilskracht, maar ook voor creativiteit en samenspel van de Dutch Street Cup doelgroep.

“De Fair Play Cup betekent heel veel voor ons”,  reageren het Utrechtse en Maastrichtse team opgetogen. “Het laat zien dat we een team zijn met respect, sportiviteit en discipline, stuk voor stuk zaken die we in het alledaagse leven ook nodig hebben.”