Dutch Career Cup

Telegraaf: Klijnsma participeert er op los

By 13 June 2014 No Comments

TELEGRAAF, 13 JUNI 2014 – “Jongens ik vind het werkelijk heel inspirerend.” Het is een zin die typisch past in het woordenboek van Klijnsma. De PvdA-secretaris van Sociale Zaken reist al twee weken het hele land door om bezoeken te brengen aan bedrijven waar mensen die het moeilijk hebben aan de slag te komen op de arbeidsmarkt, een steuntje in de rug krijgen. 

Dit alles in het kader van de nieuwe Participatiewet, die ze later deze maand nog door de Eerste Kamer moet loodsen. De bewindsvrouw was donderdagmiddag aanwezig op het hypermoderne trainingsc0mplex van Vitesse. De voetbaltrots van Arnhem laat er jongeren meedraaien in de Dutch Career Cup, waarmee hen discipline en regelmaat wordt bijeengebracht. Vaak zijn jongeren die thuis de nodige problemen hebben gehad.

“Ach iedereen heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing”, zegt Klijnsma op het typisch zalvende toon. Ze staat met vijf jongens – die er met de nodige tatoeages en andere versieringen niet uitzien als ideale schoonzonen – op het trainingsveld. Een van hen heeft een baan gevonden in de bar. Die score moet nog omhoog, vindt ze. “Het gaat om erom dat iedereen in Nederland een plekje krijgt,” besluit de staatssecretaris.

Lees het gehele artikel in de Telegraaf: Telegraaf – Klijnsma – 13062014