Dutch Street Cup

Wethouder van der Burg opent Dutch Street Cup Amsterdam

By 8 May 2014 No Comments

ZEIST, 8 mei 2014  – Op de Arena Boulevard in Amsterdam vindt onder de rook van het Ajax stadion op zaterdag 10 mei de Dutch Street Cup plaats.  De Dutch Street Cup is de landelijke door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Maar liefst 38 teams uit negentien gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven. vijftien teams uit heel Nederland waaronder vijf teams uit Amsterdam, damesteam Zuidoost, herenteams Amsterdam West, Centrum, Zuidoost en Zaandam, spelen op 10 mei om de dagfinale. Wethouder Eric van der Burg, sport en zorg, Henk Dijkstra,  directeur Leger des Heils Amsterdam, en HVO-Querido  regiodirecteur Paul Asberg verrichten om 12.30 uur de aftrap. 

Dutch Street Cup toernooi 
De Dutch Street Cup Amsterdam wordt georganiseerd door het Leger des Heils  i.s.m. Stichting Life Goals, gemeente Amsterdam en HVO Querido. De vijf Amsterdamse teams bestaan uit cliënten van het Leger des Heils en HVO-Querido. Het doel van de Dutch Street Cup is om dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijn- en zorginstellingen, en draagt het programma bij aan de + 10% sportparticipatie doelstelling van het NOC*NSF

IMG_0001

Amsterdam Zuidoost, winnaars van de kick-off in Leeuwarden op 15 maart

Draagvlak
Dutch Street Cup laat zien dat sport bij uitstek een middel is om mensen die buitenspel staan weer aan het gewone leven te laten meedoen”, aldus Leger des Heils directeur Amsterdam, Henk Dijkstra. “Daarnaast is het goed voor de fysieke en mentale conditie van de deelnemers. Dat het draagvlak hiervoor in Amsterdam toeneemt met maar liefst vier teams, twee dames- en twee herenteams, is een verheugende ontwikkeling die aantoont dat sport en welzijn een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de participatie van kwetsbare mensen.”

Streetdance
De Dutch Street Cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf dit jaar worden meerdere sporten aan het project toegevoegd. Naast voetbal worden basketbal, volleybal, streetdance en wandelen/hardlopen georganiseerd. “ We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks. In het kader van de sportverbreding verzorgt Jake’s Dance Factory tijdens het toernooi een clinic streetdance. De band van HVO-Querido verzorgt net als vorig jaar de hele dag de muzikale begeleiding. Met live muziek, een zeer gevarieerd repertoire en een spetterende show.
Bij Dutch Street Cup Utrecht wordt ook om de landelijke Fair Play Cup gestreden. Alle teams kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Aan het einde van de competitie wint het meest sportieve team de Cup!

Teams strijden voor een plek in de Dutch Street Cup finale op 12 en 13 september
Op 12 en 13 september vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Alle Dutch Street Cup teams spelen tijdens het finaleweekend op hun eigen niveau voor een cup. Het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup is Nederlands kampioen en vertegenwoordigt ons land op de Homeless World Cup in Chili in oktober 2014.

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam
De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen en wordt sinds 2003 georganiseerd. Het wereldkampioenschap vindt volgend jaar in Amsterdam plaats. Op het Museumplein zullen zo’n zeventig landenteams in actie komen. Het WK straatvoetbal wordt in 2015 georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, de gemeente Amsterdam, de KNVB en het ministerie Veiligheid en Justitie.

Media zijn van harte welkom!


Wat:         Dutch Street Cup – Amsterdam 10 mei

Waar:     Arena Boulevard

Tijden:    11.00 uur – Start wedstrijden

                    12.30 uur – Officiële kick off door wethouder Erik van der Burg, Henk Dijkstra, directeur Leger des Heils Amsterdam

                                                   en HVO-Querido regiodirecteur, Paul Asberg.

                    16.00  uur – Finale Dutch Street Cup

                    16.15  uur – Prijsuitreiking

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.