Dutch Career Cup

Voetballen voor een nieuwe start bij ADO Den Haag

By 22 April 2014 No Comments

-Dutch Career Cup wajongtoernooi op 25 april i.s.m. ADO Den Haag-
– 450 wajongeren aan een baan geholpen –
– Piet Jansen, algemeen directeur ADO Den Haag, verricht de kick off –
– Prijsuitreiking wordt verricht door een aantal spelers van ADO Den Haag –

Zeist, 20 april 2014 – Op 25 april vindt bij SVC ‘08 op het Oostersportpark in Wassenaar het 9e  toernooi van de Dutch Career Cup plaats. Aan het toernooi nemen 13 wajongteams uit het hele land deel waaronder een team van ADO Den Haag. Het landelijke sportprogramma voor Wajongers is een initiatief van Stichting Life Goals in samenwerking met het UWV, USG Restart en 30  (Betaald) Voetbalclubs. Het doel van het programma is: via voetbal naar een baan!

adodcc

Dutch Career Cup team ADO Den Haag

De Dutch Career Cup is een project van Stichting Life Goals. Deze organisatie beoogt middels sport bij te dragen aan de participatie en re-integratie van mensen die maatschappelijk buitenspel staan. In samenwerking met het UWV en USG Restart is een sportprogramma ontwikkeld waarmee voetbalclubs kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid onder Wajongers en andere kwetsbare groepen. De deelnemers worden geselecteerd door het UWV en trainen gedurende 26 weken in een team bij hun favoriete club. Ze worden zowel op sportief als maatschappelijk gebied getraind. De training vormt de basis voor bemiddeling naar werk, want dat is het uiteindelijke doel. USG Restart neemt hierbij de arbeidsre-integratie voor haar rekening.

Sinds de start van Dutch Career Cup 7 oktober 2011 zijn inmiddels 300 Wajongers aan een baan geholpen. Dutch Career Cup heeft voor zijn baanbrekende werk op het terrein van sport en arbeidsre-integratie de VU Connected Sportiviteitsprijs 2012 en Movisie Participatieprijs 2012 gekregen. “De voetbaltoernooien zijn niet het belangrijkste”, zegt Arne de Groote, directeur stichting Life Goals.” Kampioen van Nederland is fantastisch, maar uiteindelijk gaat het om de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Dat inmiddels al 300 Wajongers aan een baan zijn geholpen is een feit om trots op te zijn. Het laat zien dat sport mits goed benut een uitstekend middel is om mensen die maatschappelijk buitenspel staan weer te laten participeren en re-integreren.”

Tijdens het Dutch Career Cup toernooi organiseert ADO in de Maatschappij een aantal side events. De finale van deze events vindt plaats om 15.00u.

De Dutch Career Cup is een intensief traject van 26 weken waarin de deelnemers op zoek gaan naar een gepaste baan. Clubs die deelnemen aan de Dutch Career Cup zijn: SC Cambuur Leeuwarden, ADO Den Haag, PEC Zwolle i.s.m. de Pelikaan, Almere City FC, NEC Nijmegen, AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht, Achilles’12 Hengelo, Vitesse Arnhem, NAC Breda, PSV Eindhoven, Sparta Rotterdam, Alphense Boys, AFC Ajax i.s.m. Axios, Kolping Boys, FC Assen, FC Den Bosch, VV Rigtersbleek, FC Groningen, FC Emmen, VVV Venlo, Willem II Tilburg, Sv TOP, FC Dordrecht,  DOVO Veenendaal, DVS’33, sc Heerenveen, en Roda JC.

Voor meer informatie: www.dutchcareercup.nl

 

Media zijn van harte welkom bij de Dutch Career Cup ADO Den Haag

Wat: Dutch Career Cup toernooi ADO Den Haag

Waar: SVC ’08, Oostersportpark, van Brienenlaan 15, 2244 BP Wassenaar

Wanneer: Vrijdag 25 april  2014

Tijd: 10.00 uur Ontvangst

10.30 uur          Opening

11.00 uur  Aanvang wedstrijden

15.00  uur  Finale Side Events georganiseerd door ADO in de Maatschappij

15.15 uur  Finale Dutch Career Cup gevolgd door prijsuitreiking

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.