Dutch Street Cup

Sportief en goed voetbal tijdens Dutch Street Cup Leiden

By 22 April 2014 No Comments

ZEIST, 22 april 2014 – De eerste dames kick off. Een primeur, er komt geen man aan te pas. Emmy Klooster, directeur  De Binnenvest, en wethouder Roos van Gelderen zijn er klaar voor. Voor Roos van Gelderen is het bovendien een lustrum. Ze doet voor de vijfde keer mee. Hiermee is zij de trouwste fan van  Dutch Street Cup. Emmy Klooster’s eerste penalty op het doel van de keeper van het Leidse team is van grote schoonheid. Ze lepelt de bal als een volleerde professional over de keeper heen. ” Daar kan ik met al mijn ervaring niet tegenop”, lacht Roos van Gelderen. Een juiste voorspelling. De stand eindigt met 2:0 in het voordeel van Emmy.

dscleiden-kickoff

Het is koud en kil als Dutch Street Cup Leiden om klokslag 11.00u begint. Maar als de zon een uur later doorbreekt , is een waar sportfestijn gaande. Naast het voetbal verzorgen Steve, een voormalig jeugdkampioen boksen, een boks clinic en eredivisieclub Zorg en Zekerheid een basketbal clinic. ” Prima gedaan”, roept Steve als een vrouwelijke bokser hem met een linkse uit balans brengt. Er gaat een luid gejuich op. Dames hebben bij Dutch Street Cup Leiden duidelijk de overhand.

dscleiden-boksen

” Het wordt de hoogste tijd dat we ook met een damesteam komen”, zegt Binnenvest directeur, Emmy Klooster, bij wijze van afscheid. ” Zeker na zo’n indrukwekkende dames kick off.” “Daar hou ik jullie aan”, valt Roos van Gelderen haar bij. ” Volgend jaar staat hier het Roos van Gelderen damesteam.”

In de loop van de middag stroomt het Bevrijdingsplein vol met toeschouwers. Winkelende passanten moedigen de teams aan, er wordt naar hartelust gevoetbald, gebasketbald en gebokst en bij het WK Knallen op de interactieve voetbalmuur wordt om het hardst geschoten. ” Jullie hebben het hier mooi voor elkaar”, lacht een toeschouwer. ” Het hele plein is één en al sport”.  En als Pizza Hut ook nog gratis pizza’s bezorgt, is het feest helemaal compleet.

De wedstrijden verlopen al even feestelijk. Er wordt met passie en inzet gespeeld. En ook heel sportief. ” Zo hoort voetbal te zijn”, verzucht Dilshad, de coach van het Leidse team. ” Daar kunnen ze in de eredivisie nog iets van leren.”  De finale tussen Lelystad 2 en Den Haag West is straatvoetbal van het hoogste niveau. Er wordt in hoog tempo gespeeld en elke aanval is een lust voor het oog. Dat Den Haag West uiteindelijk wint, is hen van harte gegund. Maar de echte winnaar waren de sportiviteit, inzet en passie van alle teams. Dutch Street Cup Leiden was een prachtig toernooi.

dscleiden-winnaar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.