Maatschappelijke Sportcoach

Dertien Maatschappelijke Sportcoaches opgeleid bij AGOVV

By 11 April 2014 No Comments

APELDOORN, 11 april – Op het Sportpark Berg en Bos in Apeldoorn kregen vandaag dertien cursisten het certificaat overhandigd van wethouder Johan Kruithof voor het afronden van de cursus tot Maatschappelijke Sportcoach. De afronding van de cursus betekent een nieuwe groep Maatschappelijke Sportcoaches die de kracht van sport gaan inzetten voor kwetsbare doelgroepen. 

Evenals de in 2013 gegeven cursus in Apeldoorn was het sportpark van  AGOVV dit jaar de locatie waar deelnemers de door Life Goals georganiseerde cursus volgden. De deelnemers, afkomstig uit zowel de sport- als zorgsector werden gedurende de driedaagse cursus begeleid door sportpsycholoog Oliver de Koning. De cursus werd mogelijk gemaakt door samenwerkingspartner het Leger des Heils, de gemeente Apeldoorn en de gemeente Ede. “We hebben niet vaak de cursus mogen geven aan zo’n enthousiaste groep. Ik verwacht veel van deze nieuwe coaches”, aldus cursusleider Oliver de Koning.

Johan Kruithof,  wethouder van onder meer Sport en Werk en Inkomen sprak over de kracht van sport en was verheugd over de opgeleide cursisten.  “Het samenkomen van zorg en sport is van essentieel belang in het aanbieden van sportprogamma’s voor kwetsbare mensen. Ik vond het dan ook  belangrijk om hier vandaag aanwezig te zijn en hoop in de toekomst jullie in actie te zien”, sprak Kruithof  tot de nieuwe Maatschappelijke Sportcoaches.

378ab968bae4850b11d0abf6d69e138b

De driedaagse cursus gaat in op diverse onderwerpen waarbij zelfinzicht, team- en persoonlijke ontwikkeling en het organiseren van een sportprogramma voor kwetsbare doelgroepen centraal staan. De deelnemers zullen structureel sport gaan aanbieden voor deze bijzondere doelgroep binnen plaatselijke zorginstellingen en bij sportverenigingen. Bovendien zullen zij een bijdrage leveren aan de organisatie van het Dutch Street Cup-evenement te Apeldoorn op 12 juli.

Voor meer informatie over de cursus Maatschappelijke Sportcoach, klik hier.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.