Dutch Street Cup

Dutch Street Cup regio Noord van start in Leeuwarden

By 12 March 2014 2 Comments

ZEIST, 12 maart 2014 – Zaterdag 15 maart vindt op het Wilhelminaplein in Leeuwarden de start van het Dutch Street Cup seizoen 2014 plaats, de landelijke door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Maar liefst 38 teams uit 19 gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven. Negentien teams uit Noord Nederland, waaronder twee herenteams en een damesteam uit Leeuwarden, openen op 15 maart de competitie in regio Noord. Burgemeester Ferd Crone , Leger des Heils directeur Nederland, Cornel Vader, een speler van Cambuur Leeuwarden en Leger des Heils directeur Noord Nederland, Elzo Edens, verrichten om 12.30 uur de aftrap. Spelers van Cambuur Leeuwarden komen de Leeuwarder teams toejuichen en delen handtekeningen en posters uit.

Teams strijden voor een plek in de Dutch Street finale op 12 en 13 september
Op 12 en 13 september vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Alle Dutch Street Cup teams spelen tijdens het finaleweekend op hun eigen niveau voor een cup. Het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup is Nederlands kampioen en vertegenwoordigt ons land op de Homeless World Cup in Chili in november 2014.

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam
De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen en wordt sinds 2003 georganiseerd. Het wereldkampioenschap vindt volgend jaar in Amsterdam plaats. Op het Museumplein zullen zo’n zeventig landenteams in actie komen. Het WK straatvoetbal wordt in 2015 georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, de gemeente Amsterdam, de KNVB en het ministerie Veiligheid en Justitie.

Meerdere sporten voor meerdere doelgroepen
De Dutch Street cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf dit jaar worden er meerdere sporten aan het project toegevoegd. Naast voetbal worden basketbal, volleybal, streetdance en wandelen/hardlopen georganiseerd. “We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks.

Dutch Street Cup toernooi Eindhoven
De Dutch Street Cup Leeuwarden wordt georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils Noord Nederland. De Leeuwarder teams bestaan uit cliënten van het Leger des Heils, Zienn, Limor, GGZ Mind-Up en VNN ( Verslavingszorg Noord Nederland), samenwerkend in het Sportplatform Leeuwarden. Tijdens het Dutch Street Cup toernooi in Leeuwarden verzorgt Atelier Velp i.s.m. Dance Company 058 Leeuwarden en studenten van het CIOS een Streetdance optreden en worden deelnemers uitgedaagd om deel te nemen aan een Streetdance clinic. Daarnaast worden nog meer sporten gepromoot, waaraan cliënten uit de Maatschappelijke Opvang in Leeuwarden kunnen deelnemen, zoals volleybal en basketbal door BV Sport, hardloop clinics door Fysiopraktijk Spectrum Leeuwarden onder de naam Starten met Hardlopen, een Capoeira clinic door de Leeuwarder Capoeira vereniging en muurkaatsen, een alternatieve vorm van de in Friesland populaire sport kaatsen, door de Kaatsbond. Bij Dutch Street Cup Leeuwarden wordt ook om de Fair Play Cup gestreden. Alle teams kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Het meest sportieve team wint de Cup!

Media zijn van harte welkom op het toernooi

Wat: Kick Off Dutch Street Cup seizoen 2014
Waar: Wilhelminaplein, Leeuwarden

Tijden:

11.00 uur – Start wedstrijden
12.30 uur – Officiële kick off door burgemeester Fred Crone, Leger des Heils directeur Nederland, Cornel Vader,  een speler van Cambuur Leeuwarden en Elzo Edens,directeur Leger des Heils Noord Nederland
13.15 – 14.45 uur – sportclinics Streetdance, Basketbal, Volleybal, Hardlopen, Muurkaatsen, Capoeira
16.25 uur – Finale Dutch Street Cup
16.40 uur – Prijsuitreiking

Join the discussion 2 Comments

  • bas says:

    vondt t zeer vreemd gaan kwa puntten telling fair play omdat assen dit al 3 jaar achter elkaar won mochten zij door naar halve finale er klopt niks van we zijn blauw getrapt en tja vondt t sportief hoe onze team dit heeft verwerkt maar ja jammer dat t zo moest gaan verwacht in zwolle eerlijke menssen voor de rest een prima toernooi en t was gezzelig dankjulliewel mvg bas

    • Simon says:

      Beste Bas, dank voor je bericht. Volgende keer extra gemotiveerd aan de start dus. Mooi dat je van het toernooi genoten hebt. Tot de volgende keer!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.