Maatschappelijke Sportcoach

Cursisten ontvangen certificaat Maatschappelijke Sportcoach in FC Utrecht-stadion

By 13 December 2013 No Comments

UTRECHT, 13 december 2013 – Vandaag hebben vijftien cursisten het certificaat Maatschappelijke Sportcoach uit handen van wethouder Hans Spigt ontvangen. Een nieuwe lichting coaches staat klaar om in Utrecht sport aan te bieden aan kwetsbare mensen. 

Bij FC Utrecht kwamen de cursisten drie dagen (15-11, 29-11 en 13-12) bij elkaar om samen met sportpsycholoog Oliver de Koning de door stichting Life Goals georganiseerde cursus Maatschappelijke Sportcoach te volgen. Het vijftienkoppige deelnemersveld bestond uit zowel sportcoaches van diverse sportverenigingen uit de regio Utrecht als mensen werkzaam in de zorgverlening, afkomstig van het Leger des Heils. De gemeente Utrecht, het Leger des Heils en Utrecht Sport op Maat waren belangrijke partners in dit project.

Wethouder Hans Spigt is tevreden met de nieuwe Maatschappelijke Sportcoaches in regio Utrecht : “De cursus Maatschappelijke Sport Coach biedt vakmensen uit de zorg- en welzijn wereld handvatten om mensen in kwetsbare situaties door middel van sport vooruit te helpen. Ik ben dan ook trots om hier vandaag aanwezig te mogen zijn.”

Na het succesvol doorlopen van de cursus werden vandaag, werden onder toeziend oog van de afgevaardigden van FC Utrecht (Ben Mansvelder), gemeente Utrecht (Daphne van Rhee), en directeur Stichting Life Goals, (Arne de Groote) uit handen van wethouder Spigt de certificaten uitgereikt aan de Maatschappelijke Sportcoaches uit Utrecht. Deze lichting Maatschappelijke Sportcoaches zal in het vervolg een bepalende rol spelen bij de organisatie van het aankomende Dutch Street Cup-evenement op de Neude te Utrecht in 2014.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.