Dutch Career Cup

VVV-Venlo wint Dutch Career Cup bij Sparta Rotterdam

By 27 September 2013 No Comments

ROTTERDAM, 27 september 2013 – Het Sparta- jeugdcomplex ligt er vroeg in de morgen vredig bij. De laatste flarden mist lossen op, en een herfstzonnetje zette de velden in lichterlaaie. Negen Dutch Career Cup teams uit het hele land druppelen rond 9.30u stuk voor stuk binnen. Met FC Assen als eerste. “We zijn om half zeven vertrokken,” grijnst coach Mark Visser, opgewekt als altijd. ” Volgende keer wel weer een toernooi in het Noorden, hoor.”

Bij de officiële opening om 10.30u geeft balgoochelaar Bjorn Boes een eerste proeve van zijn kunsten. De wajongers kijken verbluft toe, en zijn optreden wordt met een daverend applaus beloond. “Als ik zo kon voetballen, zat ik in de eredivisie,” verzucht een wajonger op de eerste rij. Bjorn Boes zal de hele dag zijn kunsten vertonen, en ook voor de spelers zijn er acts waaraan zij kunnen deelnemen. Van ‘Scherpschieten’ tot het kampioenschap ‘Hard Schieten’.

“Scheidsrechters klaar, spelers klaar, ballen maar.” Met zijn inmiddels bekende lijfspreuk kondigt dj Pepe om 10.45u de start van de eerste wedstrijden aan. Er wordt met passie en inzet gespeeld, en dat zal de hele dag zo blijven ook. Maar er wordt ook sportief gevoetbald; op één rode kaart na verloopt het toernooi vlekkeloos.

“Je moet de groeten van een oud speler hebben die bij Holland Casino in Venlo werkt,” laat een wajonger van VVV Venlo in een pauze tussen twee wedstrijden weten. “Ik ben zijn naam vergeten, maar je weet wel wie ik bedoel.” Het is een wajonger die vorig jaar via Dutch Career Cup naar deze werkplek is doorgestroomd. De speler van VVV Venlo realiseert het zich niet, maar hij geeft Dutch Career Cup een groot compliment. Voetballen voor een baan is de doelstelling, en we worden hiermee op onze wenken bediend.

Naast het voetbal trekken de acts van balgoochelaar Bjorn Boes veel belangstelling. Vooral het onderdeel ” Hard Schieten” is populair. Dagwinnaar wordt uiteindelijk een speler van FC Groningen met een schot van maar liefst 117 km per uur.

De finale tussen DVS’33 en VVV Venlo wordt na een ongemeen spannend duel met 3 : 1 in het voordeel van VVV Venlo beslecht. “Jullie hebben verdiend gewonnen,” zegt Sparta spits Mario Bilato bij de prijsuitreiking. ” Maar ook DVS’33 heeft zich kranig geweerd, het was een dubbeltje op z’n kant.” De Fair Play Cup gaat naar FC Groningen. “Wij hebben de mooiste prijs gewonnen,” zegt de coach tegen zijn spelers. “Ik ben trots op jullie. Als er overal zo wordt gevoetbald, zou het er een stuk beter voorstaan op de Nederlandse velden.” Een rake opmerking, en volkomen terecht. Dutch Career Cup is een sportieve competitie waarbij respect voor elkaar voorop staat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.