Life Goals Utrecht

Over Life Goals Utrecht

Life Goals Utrecht richt zich op kwetsbare Utrechters van 16 jaar en ouder die problemen hebben op meerdere leefdomeinen en die vaak geen toegang (meer) hebben tot reguliere sportmogelijkheden. Deze doelgroep is vaak niet in staat om problemen zelf of in hun eigen omgeving op te lossen. Voor deze doelgroep zetten wij sport als middel tot herstel in.

Utrecht groeit en dat geldt ook voor het aantal kwetsbare mensen, en de algemene hoeveelheid daklozen is sinds 2009 verdubbeld. Het aantal meldingen bij de Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen kent ook een stijgende lijn. Zorg- en welzijnsinstellingen staan allemaal voor dezelfde uitdaging als het gaat om het succesvol door- en uit laten stromen van hun cliënten. Onderzoek wijst uit dat zorginstellingen aangeven dat een sport en beweegprogramma een mogelijke doorbraak kan betekenen van de vicieuze cirkel waar deze doelgroep zich in bevindt. Een gepast aanbod brengt mensen in contact, stimuleert de gezondheid en heeft een preventieve werking. Sport speelt binnen veel zorg- en welzijnsinstellingen nog geen primaire rol en kleinere organisaties hebben onvoldoende (financiële) capaciteit.

Samenwerkingspartijen:
ROC Sport en WelzijnFC Utrecht, De Tussenvoorziening, Lister, Altrecht, Jellinek, Leger des Heils, Gemeente Utrecht en Sport Utrecht.

Stichting Life Goals Nederland
Life Goals Utrecht is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals Programma’s die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.

Activiteiten Life Goals Utrecht

Mobiel: +31638507890
michael.vanes@stichtinglifegoals.nl

Life Goals Utrecht