6 Juli 2017

Een nieuwe lichting Life Goals Coördinatoren is opgeleid om in verschillende steden in Nederland Life Goals Programma's op te zetten.

13 december 2016

De eerste Life Goals Awards worden uitgereikt aan de Maatschappelijk Sportcoach van het Jaar en het Life Goals Programma van het Jaar.

1 Oktober 2016

Life Goals Nederland start opleidingstraject voor toekomstige Life Goals Coördinatoren.

13 Maart 2016

In festivalsferen gaat Dutch Street Cup 2016 van start in Eindhoven. Het 9e straatvoetbalseizoen wordt ludiek geopend met een wedstrijd tussen vluchtelingenteams van Ajax en PSV. Gelegenheidscoach Aad de Mos verslaat het PSV van Hans van Breukelen na penalty’s.

13 Januari 2016

FC Utrecht committeert zich aan de Dutch Trainee Cup. In negen maanden worden 15 jongeren via de club klaargestoomd voor een werkzaam leven. Directeur Wilco van Schaik steunt het programma en heet de deelnemers welkom bij de FC Utrecht familie.

12 - 19 September 2015

Midden op het Museumplein in Amsterdam nemen 63 mannen- en vrouwenteams met 49 verschillende nationaliteiten deel aan de door Life Goals Nederland georganiseerde Homeless World Cup 2015. Met een rake knal (onderkant lat) schiet Koning Willem-Alexander het toernooi officieel van start.

30 April 2015

Mijlpaal! Op het sportpark van AVV Columbia is vandaag de 250ste Maatschappelijke Sportcoach opgeleid.

1 April 2015

De bondscoaches voor de oranje selecties die deelnemen aan de Homeless World Cup presenteren zich: Soufiane Touzani (mannen) en René van Rijswijk (vrouwen). Touzani belooft de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zonder twijfel een panna te geven.

13 Maart 2015

Life Goals Nederland neemt het initiatief tot het convenant ‘Sport als Middel’. Zeven landelijke organisaties gaan de samenwerking met Life Goals Nederland aan bij het aanbieden van sport aan kwetsbare mensen.

1 Februari 2015

Een mooie dag voor (de penningmeester van) Life Goals Nederland: de stichting ontvangt € 300.000 van de VriendenLoterij.

1 November 2014

Life Goals Nederland presenteert… de Dutch Trainee Cup. Sportverenigingen en welzijnsorganisaties werken samen om kwetsbare mensen bij de club te betrekken en werkervaring op te laten doen.

14 Maart 2013

Groot nieuws: op een persconferentie met de Amsterdamse burgemeester Van der Laan kondigt Mel Young dat de Homeless World Cup in 2015 in Amsterdam zal worden gehouden. “Een droom die wordt verwezenlijkt”, aldus Life Goals Nederland-voorzitter Frans Derks.

11 Maart 2013

De Stichting lanceert de Life Goals Monitor waarmee de resultaten van alle Life Goals Programma’s gemeten kunnen worden.

10 April 2011

De eerste twaalf Maatschappelijke Sportcoaches ontvangen hun diploma van sportpsycholoog Oliver de Koning. Life Goals Nederland heeft vanaf dit moment een keurmerk voor haar bijzondere coaches.

29 Maart 2011

Life Goals Nederland slaat zijn vleugels uit en gaat naast het daklozen-voetbal ook andere sport programma’s ontwikkelen. De Dutch Career Cup ontstaat. Het doel? Via sport naar een baan!

24 November 2010

Stichting Life Goals wordt in het leven geroepen om verder te gaan met sportprojecten voor kwetsbaren. Vanuit een aparte en toegewijde organisatie, zo is de gedachte, kan er beter gefocused worden op de doelgroep.

27 Mei 2009

De Homeless Cup ontvangt de Majoor Bosshardt Prijs 2009. Het project heeft laten zien dat “sport een uitstekend middel voor sociale integratie” is.

15 Maart 2008

Voor de camera’s van RTL, SBS en DWDD gaat de Dutch Homeless Cup in hartje Den Bosch van start. Door de massale mediabelangstelling wordt één doelstelling al op de eerste dag gehaald: zorgen voor een beter imago van de 30.000 dak- en thuislozen in Nederland. John de Wolf, toen nog met lang haar, verzorgt de aftrap.

26 November 2004

In april 2004 riep toenmalig premier Balkenende het betaald voetbal op zijn maatschappelijke gezicht nadrukkelijker te laten zien. De KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie grepen het 50-jarig bestaan van het betaald voetbal aan om de Stichting Meer dan Voetbal op te richten. Geïnspireerd door de Homeless World Cup werkt de stichting aan een voetbalprogramma voor dak- en thuislozen in Nederland.

2001 - 2003

Twee uitgevers van straatkranten bedenken in een Zuid-Afrikaanse bar het idee van een WK voetbal voor dak- en thuislozen. Zo komen ze in beweging en raken ze geïnspireerd. Twee jaar later is de eerste Homeless World Cup, in het Oostenrijkse Graz, een feit.