Doe mee

Hoe start je een Life Goals stichting?

Doe mee

Wij werken met lokale stichtingen die in hun eigen regio het verschil maken voor kwetsbare mensen.

Life Goals werkt met lokale Life Goals stichtingen die in hun omgeving sportprogramma’s aanbieden. De landelijke Life Goals organisatie steunt deze stichtingen met kennis, programma’s, financiën en meer.

Hoe start je een Life Goals stichting?

Er zijn verschillende manieren denkbaar. Wil je een stichting opzetten? Wij hebben een aantal stappen op een rijtje gezet om een stichting te beginnen:

Stap 1

Een sportvereniging wil zich maatschappelijk inzetten en toont interesse in het oprichten van een Lokale Life Goals Stichting.

Stap 2

Het bestuur van de sportvereniging nodigt de landelijke Life Goals organisatie uit om een presentatie te geven.

Stap 3

De sportvereniging legt samen met Life Goals contact met maatschappelijke organisaties uit de omgeving. Samen vormen ze een werkgroep. Vanuit alle betrokken partijen neemt een vertegenwoordiger plaats in de werkgroep.

Stap 4

De werkgroep voert onderzoek uit en brengt de vraag (wensen, behoeften en de omvang van de doelgroep) in kaart. Op basis daarvan wordt een activiteitenplan voor een Life Goals stichting geschreven.

Stap 5

Life Goals Nederland stelt de volgende documenten ter beschikking voor oprichting van de stichting:

• Modelonderzoek
  • Modelstatuten
  • Modelbegroting
  • Samenwerkingsovereenkomst
Stap 6

De werkgroep gaat aan de slag met het vinden van financiën. Hierover wordt gesproken met onder andere de gemeente en met lokale fondsen.

Stap 7

De werkgroep richt een Life Goals stichting op en neemt plaats in het bestuur.

Stap 8

Het bestuur van de lokale stichting stelt een coördinator Life Goals Nederland stelt een profiel voor een Life Goals Coördinator beschikbaar.

Stap 9

De Life Goals Coördinator volgt het opleidingstraject bij Life Goals Nederland en maakt zich de standaard methodieken van Life Goals eigen.

Stap 10

De Life Goals coördinator gaat aan de slag. Het bestuur van de lokale stichting houdt toezicht.

Stap 11

De coördinator registreert alle activiteiten in het monitoringprogramma van Life Goals. Zo wordt de lokale impact zichtbaar.

In welke gemeenten zijn wij actief?

Neem direct contact op met de Life Goals stichting in jouw regio. Bekijk het aanbod van een lokale stichting in jouw regio.

Blijf op de hoogte en volg ons