Life Goals Leerdam

Over Life Goals Leerdam

Sport als middel om weer mee te doen in de samenleving

Life Goals Leerdam is een participatieprogramma voor kwetsbare mensen dat bestaat uit sporten, verbeteren van gezondheid, ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten, ontwikkelen van sportieve kwaliteiten, uitvoeren van vrijwilligersactiviteiten en vergroten van kansen op de arbeidsmarkt.

Sport maakt kwetsbare mensen fysiek, mentaal sterker, helpt mensen uit hun maatschappelijk isolement en brengt hen in contact met een nieuw sociaal netwerk. Al deze componenten worden binnen de Leerdam Trainee Cup als middel ingezet om de deelnemers voor te bereiden op een werkzaam leven.

De deelnemers werken onder begeleiding van een maatschappelijk sportcoach gedurende 11 maanden via een intensief programma aan hun fysieke conditie, mentale weerbaarheid, werknemersvaardigheden, sociale vaardigheden en positief gedrag.

Samenwerkingspartijen:
Leerdam Sport ’55, Samen Doen, Family Fit Muslu, Yoni Personal Training, Stichting Dierentehuis Leerdam, Kringloop Leerdam en de Gemeente Leerdam.

Stichting Life Goals Nederland
Life Goals Leerdam is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals programma’s die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.

Adres:

Quirinus de Palmelaan 109